top of page

Plaatsen om te bezoeken

Er zijn maar weinig plaatsen in Europa met zoveel mogelijkheden voor bezoekers. Natuurlijk is de Costa Blanca het meest bekend om zijn ongerepte witte stranden en het ongelooflijke klimaat het hele jaar door. Maar er is zoveel meer te zien en te doen. Hier zijn een paar plaatsen die wij u aanraden te bezoeken. Wil je nog meer? Geen probleem... Er ligt een mapje met nog meer uitstapjes in het appartement.

IMG_9602.JPG

Guadalest

El Castell de Guadalest is een van de meest populaire toeristische attracties in Valencia en terecht. Je vindt er de mooiste uitzichten en leukste winkeltjes in een mooi pittoresk dorpje waar je heerlijke tappas kunt eten! Guadalest is gesticht door de Moren. het oudste deel kan alleen te voet worden bereikt door een poort die in de rots is uitgehouwen. Parkeren kan je vlot aan de rand in het midden van het centrum.

Fonts de l'Algar

Indrukwekkend park met helderblauw water en watervallen. Ideaal om voor of na Guadalest te bezichtigen. Je parkeert je op een van de parkings net voor het park, wandelt even omhoog en na het betalen van de inkom (+- 5 euro pp) kan je een hele dag genieten van zwemmen, plonsen, genieten... 
Let wel op, het kan er soms druk zijn in de zomermaanden. Wij raden aan om dan in de voormiddag te gaan en dan door te rijden naar Guadalest.

IMG_9565.jpg
IMG_3321.jpeg

Palmarel van Elche

De Palmarel van Elche is een landschap van dadelpalmbossen dat in het midden van de stad werd aangelegd. Je kan het een beetje vergelijken met Central Park in New York, maar dan met palmbomen. Tegen het einde van de 10de eeuw werd de Islamitische stad Elche gebouwd. De Palmarel is een oase en ook een systeem voor agrarische productie in dorre gebieden. Het is een uniek voorbeeld van Arabische landbouwpraktijken op het Europese continent..

Cartagena

De stad Cartagena werd gesticht in 221 v. Chr. door de Noord-Afrikaanse legeraanvoerder Hasdrubal de Schone uit Carthago, die de stad strategisch vonden liggen om meer binnenlandse gebieden te veroveren. De stad werd ‘Qart chadast’ (Nieuwe Stad) genoemd, net als Carthago. In 209 v. Chr. veroverden de Romeinen de stad en maakte het onder de naam Carthago Nova van het Romeinse Rijk. Een herinnering aan deze roerige periode is de stadsmuur met acht poorten. De afgelopen jaren heeft de stad veel energie ingestoken om de stad aantrekkelijk te maken voor toeristen, met succes. In en rond de stad zijn een aantal interessante bezienswaardigheden in Cartagena te vinden zoals de Punische Muur of Teatro Romano. Een echte aanrader voor de geschiedenis fans.

IMG_3403.jpeg
169_9_large.jpeg

La Mata Natuurpark

in Torrevieja kan u de beroemde zoutwatermeren vinden en het 3700 hectare groot natuurpark dat om de meren heen ligt. De twee meren worden al 2000 jaar gebruikt voor zoutwinning. Alhoewel de productie iets minder is dan in de afgelopen eeuw worden de zoutschepen toch nog frequent gevuld langs de speciale pier en wordt het zout over de hele wereld verscheept. Leuk als het niet te heet is.

Lagunas de Ruidera

In het gewest Campo de Montiel, op de grens van de provincies Ciudad Real en Albacete, bevindt zich in de regio Castilië-La Mancha één van de belangrijkste merengebieden van Spanje. Het gebied bestaat uit 15 meren, die de bovenloop van de rivier de Guidana vormen. Negen van de meren liggen in de plaats Ossa de Montiel (Albacete) en de overigen in de gemeenten Argamasilla en Villhermosa (Ciudad Real). Tesamen bestrijken zij een gebied van 25 km lang. De heldere meren zijn een oase in het zeer droge, bijna woestijnachtige landschap
Bijzonder aan het gebied zijn de watervallen die sommigere meren onderling met elkaar verbinden. Van noord naar zuid ligt het ene meertje steeds hoger dan de andere. Het gebied tussen het eerste meer La Blancha, en het laatste meer La Cenagosa, is 25 km, met een hoogteverschil van 128 meter. Het hoogste meer Conceja wordt het minst vaak bezocht en heeft ten opzichte van de andere meren een hogere beschermde status. In 1979 zijn de meren tot natuur park verklaard. Je kan en mag in sommige meren zwemmen in het prachtig heldere water.

lagunas-ruidera-1-portada.jpg

Zoutmeren Torrevieja

Zoutmeer-Torrevieja-Costablanca4you-03.webp

Torrevieja staat niet alleen bekend om het geweldige klimaat, de mooie boulevard en de stranden maar ook om de aanwezige zoutmeren. De 2 zoutmeren zijn de grootste van Europa. Eén meer is roze en het andere meer is groen van kleur. Officieel is het niet toegestaan om deze meren te betreden maar bij het roze meer zijn er een aantal plekken waar het zou kunnen. Echt zwemmen is er moeilijk, maar als u in Torrevieja op vakantie bent dan is zeker leuk om er naartoe te gaan en mooie foto’s te maken. Zorg ervoor dat je waterschoenen draagt, de zoutkristallen op de bodem zijn erg scherp. Beide zoutmeren zijn te bereiken met een treintje dat langs de boulevard van Torrevieja rijdt. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om er met eigen vervoer naar toe te gaan.

Castillo de Santa Barbara

Bovenop de 166 hoge heuvel Monte Benacantil staat het Kasteel van Santa Barbara (Castillo de Santa Bárbara). Het kasteelcomplex is opgebouwd uit elementen die uit verschillende jaren stammen. Van de overblijfselen die er nu nog staan stammen de oudste uit de 11e, 12e en 13e eeuw. Een groot deel van het kasteel is pas na de Middeleeuwen toegevoegd. Castillo de Santa Bárbara is vrij toegankelijk. Dat is het sinds het jaar 1966. Daarvoor heeft het kasteel lange tijd militaire doeleinden gekend. Ook zijn delen van het kasteel af en toe als gevangenis gebruikt.

 

Je bereikt het kasteel al wandelend via de vestingsmuur of via het Parque de la Ereta. De gemakkelijkste route is om de lift te nemen die midden in de heuvel aangelegd is. Je bereikt de lift via de 205 meter lange wandeltunnel waarvan de ingang zich aan Calle Jovellanos bevindt. De ingang ligt enkele tientallen meters ten zuidwesten van de witte oversteekbrug voor voetgangers over de drukke Calle Jovellanos. Overdag betaal je voor het gebruik van de in 2011 heropende liften een kleine vergoeding, ‘s avonds is kun je gratis naar boven.

castillo-santa-barbara.jpg

Villajoyosa

Villajoyosa-12.jpg

In Valencia wordt het dorpje ook wel La Vila Joiosa genoemd, de vrolijke stad. De geschiedenis ervan gaat terug tot de tijd van het oude Rome, toen de stad Alonis werd genoemd. Later, in de middeleeuwen, werd het dorp overgenomen door koning Jaime I en werd het een christelijk dorp dat de naam Villajoyosa kreeg.

Tijdens de zeventiende eeuw speelde het dorp een belangrijke rol in het verdedigen van de kustlijn tegen de talrijke Barbarijse zeerovers. In de late zeventiende eeuw waren deze aanvallen eigenlijk voorbij en kon het dorp echt beginnen groeien.

Het dorp heeft een lange zeevaarttraditie die ook aan de oorzaak ligt van de kleurrijke huizen langs de kustlijn. Dankzij deze vrolijke kleuren konden de vissers van heel ver hun thuis herkennen. Vandaag de dag wonen er meer dan dertigduizend mensen in Villajoyosa en bieden de kleurrijke huizen vooral tonnen inspiratie voor de vele kunstenaars. Naaste de lange zeevaarttraditie staat Villajoyosa tevens bekend om zijn heerlijke Valor chocolade!

Cuaves del Rodeo de Rojales

Een heel erg bijzondere plek in Rojales.

17 grotwoningen die nu bewoond worden door artiesten welke op iedere 1e zondag van de maand hun kunstwerken tentoonstellen en workshops geven. Ook zijn er dan meestal optredens van verschillende aard vooral muzikaal. Zeer zeker een bezoek waard !

Met de hand uitgekapt, diep in vast gesteente, zijn de 15 grotwoningen "Cuevas del Rodeo" die uit de omliggende heuvels neerkijken op Rojales.

Gebouwd tussen de 18e en 20e eeuw, voor migrantarbeiders die werkten in de regio Alicante Murcia, worden de grotwoningen nu gebruikt door kunstenaars en ambachtslieden om te laten zien hoe ze werken en om hun ambachtelijke voorwerpen aan de man te brengen.

Er zijn ongeveer 17 grotwoningen in Cuevas del Rodeo, zijn ze allemaal geschilderd in wit met blauwe deuren.

De grotten functioneren nu als een artistiek centrum met winkeltjes van allerlei soorten, tentoonstellingen van schilder- en beeldhouwkunst. Live muziek voorstellingen uit verschillende culturen. 

Elke 1ste zondag van de maand is er een kunstmarkt van 11 tot 14 uur. 

Cuevas_del_Rodeo_CONCEJALIA_DE_TURISMO_DE_ROJALES.jpg

Orihuela

2017 Orihuela (110).JPG

De stad werd onder Romeins bestuur 'Aurariola' genoemd en onder de Moren 'Orguëla'. In de 9e was Orihuela de hoofdstad van het hertogdom Teodomiro. Daarna stond het onder bewind van het kalifaat van de Omajjaden. In 1242 is de stad na de bevrijding van de Moren bij het koninkrijk Valencia ingelijfd. Zijn grote bloei kende het in de periode dat het een bisdom was in 1564. Na de successieoorlog is de stad verwoest door de troepen van Filips V omdat Orihuela partij had gekozen voor Oostenrijk. In 1910 is de schrijver/dichter Miguel Hernández in de stad geboren en zijn huis is nu te bezichtigen als museum
Orihuela is een voormalige bisschopsstad aan de voet van een berg met ruïnes van een vesting en gebouwen van het priesterseminarie. Het ligt op de linkeroever van de Río Segura (60 km ten ZO van Alicante) temidden van palmen en sinaasappelboomgaarden. Naast de palmentuinen van Elche, zijn die van Orihuela ook de moeite waard. Het historisch centrum getuigt van een rijk verleden, met gotisch en barok erfgoed, religieuze gebouwen en musea. Vanaf het seminarie heb je een mooi uitzicht
Ga zeker eens langs bij de toeristische dienst.
Ze spreken er Spaans en Engels en bovendien kan je er een gratis stadsmap verkrijgen. Daarin staan alle bezienswaardigheden maar ook de openingstijden en de inkomprijzen van alle bezienswaardigheden. (de meeste zijn gratis)

Tabarca

Het eiland Tabarca is te vinden vlak voor de kust bij de plaats Santa Pola en behoort tot de provincie Alicante. Leuk om te weten is dat Tabarca het kleinste bewoonde eiland van Spanje is. Dit is ook niet gek, aangezien het eiland een lengte van 1.800 meter en een breedte van 400 meter heeft. Het is dus ook begrijpelijk dat je in een paar uurtjes het hele eiland van top tot teen kunt zien. Aan de ene kant van het eiland vind je een oud vissersdorp en de andere kant van het eiland bestaat voornamelijk uit natuur.

Het eiland heeft geen vliegveld en is daarom alleen te bereiken per boot. Vanuit Alicante, Torrevieja, Benidorm en El Campello gaat er een boot naar Tabarca. Vanuit Santa Pola zou je zelfs het veerpontje kunnen nemen. Houd er rekening mee dat de boten naar dit eiland maar weinig gaan. Vaak gaan er maar een paar boten per dag.

isladetabarcavistaaerea.jpg

43 Experience

IMG_5502.jpg

De 43 Experience is een uitstekende activiteit voor wanneer het wat minder weer is, maar door het grote terras ook wanneer de zon er is. Uniek is dat je hier begint met het proeven. Daarna krijg je een leerrijke tour doorheen het museum die ook nog eens leuk wordt gebracht. Afsluiten doe je natuurlijk... met het proeven van enkele cocktails. Nadien heb je nog de mogelijkheid om lekkere en leuke dingen te kopen in de shop.

Wil je in stijl afsluiten? Dan kan dat door het restaurant te boeken of 15 minuten door te rijden naar Cafe Lab om de gepatenteerde Asiateco tasjes te kopen en natuurlijk te proeven.

Stranden

Wil je na al deze activiteiten en uitstappen tot rust komen? Dan zijn de ontelbare stranden in de nabije omgeving zeker een bezoekje waard. Of je nu lekker wil bakken en braden of zwemmen in de bewaakte zee of in een van de bars op het strand een cocktail drinken, het kan allemaal!

 

Guardamar del Segura (19km)

Guardamar del Segura is een bevoorrechte plek voor natuurliefhebbers met de zee, de zoutmeren, met duinen en dennen. Guardamar heeft 11 km kust, 8 uitgestrekte gouden zandstranden en een prachtig dennenbos, u vindt er een promenade vol met bars en restaurants.

 

Cabo Roig (20km)

Twee verschillende stranden...La Cala Capitàn heeft een eiland dat een deel van het strand verdeelt. La Playa Coba Roig vormt een halve cirkel en wordt begrensd door een klif. Mis vooral de wandeling langs de zee van La Cala Capitàn naar La Playa Cobo Roig niet. Een smal pad zonder winkels en restaurants. Ongeveer 2 kilometer alleen zee en rotsen, ideaal om te wandelen

BD3C5CC8-89CE-42EF-B070-71DDAF7A3CFE.JPG
bottom of page